header-image

Straatnaamdomeinen

SNT heeft de volgende domeinen onder haar beheer:

Veel huizen op de campus hebben een eigen website voor informatie en gebruiken e-maillijsten om als groep bewoners bereikbaar te zijn per e-mail. Om de vindbaarheid van dit soort websites te verbeteren biedt SNT de mogelijkheid om een verwijzing van deze domeinnamen te krijgen en eventueel hosting (in sommige gevallen zelfs gratis). De dienst bestaat uit twee onderdelen: hostnames en hosting.

Dienst

Hostname (99.calslaan.nl)

Hostnames kunnen gebruikt worden om te verwijzen naar bestaande computers op de campus met een vast adres. Als er bijvoorbeeld een flat-PC gebruikt wordt om de website van het huis te draaien kan er een hostname aan deze PC gekoppeld worden zodat de website eenvoudiger te vinden is. Deze hostname is extra; het is geen vervanging van de normale hostname die je via DAS hebt aangevraagd.

Hornet

Over het algemeen worden straatnaamdomeinen gekoppeld aan een Hornetomgeving, meer informatie over Hornet kan hier gevonden worden. Hierin kunnen onder andere verschillende e-mailadressen voor het huis aangemaakt. worden.

Gebruik

Elk huis heeft de mogelijkheid om twee namen te gebruiken voor zowel de hostnames als e-mailadressen

Voorbeeld

Calslaan 99-2 met huisnaam Voorbeeld kan de volgende zaken aanvragen:

Beperkingen

Deze dienst is alleen bedoeld voor flatgroepen om daarmee hun website makkelijker vindbaar te maken. Solitaire kamers kunnen geen verwijzing krijgen.

Geschreven door WebCom op zondag mei 30, 2021