header-image

VPS (vColo)

Een eigen server heeft voordelen, maar biedt meestal veel meer dan nodig is. SNT biedt daarom virtuele private server hosting aan aan. Hierbij krijg je de beschikking over een of meerdere KVM virtuele machines op een machine van SNT. Door meerdere virtuele servers op één machine te hosten worden de hardwarekosten gedeeld door alle gebruikers. Om historische redenen heten VPS servers bij ons vColo's.

Alle vColo's maken onderdeel uit van het cloud-platform van SNT. Het cloud-platform bestaat uit drie machine's op twee verschillende locaties. De storage wordt gerepliceerd tussen alle drie machines. Bij uitval van één van de servers blijft het cloud-platform onverstoord draaien. Bij uitval van twee van de servers blijft alle data behouden, maar zijn de vColo's niet meer beschikbaar.

Bij elke vColo krijg je ook een domeinnaam in de vorm domeinnaam.colo.utwente.nl. Iedere vereniging heeft ook recht (kopje "Studie- en studentenverenigingen") op één .nl-domeinnaam die aan de vColo gekoppeld zou kunnen worden. Om deze verwijzing aan te vragen, kun je contact opnemen met de LISA Servicedesk.

Kosten

De volgende vColo pakketen zijn beschikbaar:

Small

Medium

Large

Extra's

Alle kosten zijn op jaarbasis. Het gebruik van CPU en netwerk is op basis van fair use.

Voorwaarden

Aanvragen

Voor een aanvraag kun je een mailtje naar het bestuur sturen met daarin een motivatie voor het verzoek, eventuele extra schijfruimte en elke domeinnaam.colo.utwente.nl die je zou willen hebben.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met het bestuur.

Geschreven door WebCom op maandag mei 31, 2021